2016. aug 01.

Ma van a forint születésnapja

írta: missmuffin
Ma van a forint születésnapja

Ennek alkalmából indult útjára az az autó, amelynek célja, hogy a balatoni, strandok parkolóiban hívja fel a figyelmet a pénzügyekben való jártasság fontosságára.

1946. augusztus 1-jén jelent meg a ma használatos forint a pénzforgalomban felváltva ezzel a hiperinflációs pengőt. Ezért ünnepeljük augusztus elsején a forint születésnapját. Ennek alkalmából indult útjára az az autó, amelynek célja, hogy a balatoni, strandok parkolóiban hívja fel a figyelmet a pénzügyekben való jártasság fontosságára.

 

 

fagyi2.jpg

 

A strandok parkolóiban az autóból ezen a napon zene helyett, pénzügyi tanácsadással kapcsolatos hangos könyvek szólnak. Az arra járóknak pedig pénz alakú süteményeket osztogatnak. Az édességek mellé egy kérdőívet is kapnak Ennek segítségével bárki felmérheti pénzügyekben való jártasságát. Kérdőíven megkérdezik azt is, hogy autóinkat hitelből vagy magánerőből vásároltuk e meg az utóbbi időben. Megkérdezik azt is, hogy hány pénzintézettől kértünk ajánlatot hitelre, mielőtt megvettük volna az autót. Valamint arra is kíváncsiak, hogy a vásárlás után megbántuk e, hogy nem néztünk e jobban körül a hitelek piacán. A szervezők szerint: az ilyen adatokból kiderülhet, hogy mennyire vagyunk megfontoltak, ha arról van szó, miből és hogyan vásároljuk meg új autónkat. 


Az akciót a Sütibank elnevezésű figyelemfelhívó akció keretében indították el. A Sütibanknak egyébként nem ez az első pénzügyi ismereteket népszerűsítő kampánya. Tavaly decemberben ehető Kossuth-bankót is árultak a karácsonyi vásárokban. A bevételből tűzifát vettek rászorulóknak.Mostani akciójuk címe:Ha jó autót akarsz, figyelj oda pénzügyeidre! 

A sárga Fordot egyébként más balatoni kampányokban is használják. Ezzel jár például a Balaton száguldó riportere, aki havonta 1.000.000 Ft fizetésért tudósít a tó körüli rendezvényekről.  Őt a Magyar Turisztikai Ügynökség választotta ki 600 jelentkező közül erre az álomállásra.  A milliomos blogger sofőrt is kap autójához, valamint belépőjegyeket a Balaton legjelentősebb koncertjeire. Az autóval jár még Füred Kapitány, a balatoni mesefigura is, aki gyerekeket szállít a nyaralóövezetekbe olyan helyekről, ahol kevés a vakációs program.

 

Szólj hozzá

balaton ford tihany forint balatonfüred ecosport