2015. okt 07.

Tüzifát visznek a világ végére

írta: missmuffin
Tüzifát visznek a világ végére

2015-ben harmadik alkalommal is szeretnék kinyitni a Jótékonysági Sütigyárat, amely tűzifára gyűjt rászorulóknak. A statisztikák szerint: évente háromszázan fagynak meg,  többnyire saját lakásukban! A sütemények árából tüzelőt vásárolnak és benzint abba az autóba, amely a világ végére is elvinné a szervezőket.

"Az akcióhoz keresünk autós partnert, aki lehetőleg olyan járművel rendelkezik, amely a világ végére is elvisz. Teherautónk már van, amivel a fát szállítjuk. A favágók most egy szolgálati terepjárót keresnek."-olvasható a szervezők közleményében. Már korábban is volt ilyen  akció. A Suzuki Ház 2013. decemberében a Mikulás gyára mellett felállított süteményelosztó munkáját segítette. A cég autóival szállították a kisebb ajándékokat vidékre.  Akkor karitatív akciók kisfilmjében az új Suzuki SX4 S-CROSS is szerepelt. - mondják a szervezők.

Az adventi időszakban sok televíziós tudósításban is szerepelt a jármű. Idén a favágók olyan helyekre is el szeretnének jutni a hóval nehezített utakon, ahová csak terepjáróval lehet eljutni.

A favágók a terepjárót fel is szeretnék matricázni, hogy még figyelemfelhívóbb legyen a kocsi. Az autóra a Mikulás arcképe kerül, Andy Warhol stílusában. Az autóval a jótékonyság mellett, egy most budapesti kiállításra szeretnék felhívni a figyelmet, ahol a neves művész képei is láthatók.santaworhol.PNG

Az ötlet nem új, nyáron már a szervezők összefirkáltak Picasso képeivel egy 18 milliós autót. Akkor szinte minden újság tudósított az eseményről. A szervezők remélik, hogy a Mikulás és Andy Warhol segítségével ismét sikeres lehet a karitatív akció.

Szólj hozzá

suzuki range rover renault vitara Volvo Citroen Fiat Jaguar Hyundai sütigyár KIA Éskovács