2019. dec 03.

Noszvajon is lesz Mikulásgyár

írta: missmuffin
Noszvajon is lesz Mikulásgyár

Minden gyereket és szülőt várnak

finn.jpgNoszvajon most elkészítették a finn Mikulás kedvenc süteményét, amelyet azok a gyerekek is megkóstolhatnak, akik ajándékot hoznak a cukrászdában felállított ideiglenes gyűjtőpontra. 

 A finn Mikulás elmondta,  az egészség és a hosszú élet egyik titka, ha sok gyümölcsöt eszik az ember. Saját bevallása szerint ő legalább hatszáz éves, de nem emlékszik pontosan arra, mikor is született, mert az már nagyon régen volt.  Az ő kedvence a kékáfonya. Ha van rá mód, akkor az édességekbe is ezt teszi – hangzott el a Mikulásgyár sajtótájékoztatóján, amelyet a finn Mikulás nyitott meg néhány napja.

Noszvajon most elkészítették a finn Mikulás kedvenc süteményét, amelyet azok a gyerekek is megkóstolhatnak, akik ajándékot hoznak a cukrászdában felállított ideiglenes gyűjtőpontra. 

Az ideiglenes gyűjtőpont december 6- án nyílik. (Helyszín, Kossuth utca. 29.) Elsősorban mesekönyveket várnak, amelyeket majd eljuttatnak a Mikulásgyárba. Mint ismert: idén a Mikulásgyár 50.000 könyvet szeretne összegyűjteni, ezzel is népszerűsítve az olvasás fontosságát a családok körében - mondta Éskovács Péter, a Mikulásgyár munkatársa.

Szabó Andrea, a Rozika Cukrászda tulajdonosa elmondta, nem csak a Mikulás számára, de nekik is fontos, hogy a gyerekek egészségesen táplálkozzanak, ezért süteményeik adalékanyagoktól mentesek, helyi gyümölcsökkel készülnek. A cukrászdában rendszeresen felhívják a gyerekek és a szülők figyelmét arra, hogy legyenek mértékletesek és figyeljenek arra máskor is, hogy mit és mennyit esznek. Sportoljanak sokat, és ne feledjék a természetjárás jótékony hatásait.

Mint ismert, több kutatás is bebizonyította, hogy a rendszeres természetjárás csökkenti a stresszt és több egészségügyi probléma kialakulását is lassítja. Ráadásul kutatások szerint a szabadban töltött idő 50 százalékkal is növeli a kreatív problémamegoldó képességet. 

Szólj hozzá